15 Haziran 2013 Cumartesi

İnce Dudaklar İçin Makyaj Hileleri-2

İnce dudakları daha dolgun göstermek için; dudağınızın üst çizgisinin orta kısmına aydınlatıcı veya açık renk bir kapatıcı uygulayın. Alt dudak çizginize ise, yumuşak uçlu kahverengi bir dudak kalemi sürün ve iyice dağıtın. Daha sonra ise rujunuzu uygulayın ve dudağınızın orta kısmına simli ya da parlatıcılı açık renkte bir ruj sürerek makyajınızı tamamlayın. Dudaklarınız bu adımlar sayesinde boyut kazanarak daha dolgun gözükecektir.


24 Mayıs 2013 Cuma

Tırnak Lekeleri İçin...

Beyazlatıcı bir diş macunu ile tırnaklarınızı hafifçe ovalayın. Bu şekilde tırnaklarınızdaki lekeler kaybolacak ve tırnaklarınız parlayacaktır. Ayrıca tırnaklarınızı limon suyuna batırarak da bu lekeleri giderebilirsiniz.


21 Mayıs 2013 Salı

Cilt Canlandırıcı Maske

Bunun için 2 adet büyük havucu püre haline getirdikten sonra, 4 tatlı kaşığı bal ilave edin. Cildinize uyguladıktan 10 dakika sonra soğuk suyla durulayın. Bu maske sayesinde kan dolaşımınız hızlanacak ve cildiniz canlanacaktır.


18 Mayıs 2013 Cumartesi

Normal Ciltler İçin Dinlendirici Yüz Buharı

Bir tencerede yarım litre suyu kaynatın. Su kaynar duruma gelince ıhlamuru içine atıp suyu ateşten alın. Başınıza büyük bir havlu örterek buharın yüzünüzü yumuşatmasını bekleyin. Buharı yüzünüzden 5- 10 santim uzakta tutun. Beş dakika sonra havluyu başınızdan alın. Bu işlem cildinizdeki gözeneklerin açılarak hava almasını sağlayacaktır.Böylece cildiniz daha sağlıklı bir görünüme kavuşacaktır.


15 Mayıs 2013 Çarşamba

Saçları Koyulaştırmak İçin...

Saçlarınızı doğal bir şekilde koyulaştırmak istiyorsanız; 1/2 ada çayı yaprağını 1 litre suda 2 saat demleyip, süzün. Hazırladığınız bu karışımı saçlarınıza dökün ve yarım saat bekletin. Sonra saçınızı durulayarak temizleyin. Bu kürü haftanın iki günü uygulayabilirsiniz. Büzücü özelliği ile ada çayı, saç tellerinizi bir kaç ton koyulaştıracaktır.


14 Mayıs 2013 Salı

Tırnak Güçlendirici Bakım

Yarım bardak suya, yarım limonun suyunu ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ekleyin. Bu karışımı tırnaklarınıza sürerek bekletin. Daha sonra ise, ellerinizi yıkayıp kremle nemlendirin. Göreceksiniz ki tırnaklarınız daha sağlıklı ve güçlü olacaktır.


11 Mayıs 2013 Cumartesi

Mevsim Geçişlerinde Uygulanacak Koruyucu Kür

1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı zencefil koyun. 10 dakika bekletin ve bu karışımdan günde 2-3 bardak için. Bu kür ani ısı değişikliklerinin olduğu şu günlerde, bağışıklık sisteminizi güçlendirerek vücudunuzu hastalıklara karşı koruyacaktır.




10 Mayıs 2013 Cuma

İnce Dudaklar İçin Makyaj Hileleri-1

Dudaklarınız ince ise; doğal dudak renginize yakın, teninizle uyumlu açık renk rujlar tercih etmelisiniz. Ayrıca rujunuzu sürmeden önce, rujunuz ile aynı tonlarda olan bir dudak kalemi ile dudaklarınızı belirginleştirmeniz, daha doğal ve daha dolgun bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.


30 Nisan 2013 Salı

Gözlerinizi Olduğundan Büyük Göstermek İçin...

Göz kaleminizi sürdükten sonra pamuklu çubuk yardımı ile kalemi hafifçe dağıtın. Bu işlem sayesinde bakışlarınız derinlik kazanacak ve gözleriniz olduğundan daha büyük gözükecektir.


27 Nisan 2013 Cumartesi

Ciltteki Renk Bozukluklarını Gideren Kür

Cildinizde renk bozuklukları varsa, 1 armudu rendeleyin ve suyunu çıkarın. Çıkardığınız su kadar üzerine süt ilave edip karıştırın. Gece yatmadan evvel bu karışımı yüzünüze sürerek uygulayın. Belirli periyotlarla bu kürü uyguladığınızda cildinizin rengi daha canlı ve daha güzel olacaktır.


23 Nisan 2013 Salı

2013 Yaz Erkek Modası

Bu yıl erkekler için mavi bir yaz olacak. Saks mavisi, beyaz ve gri sezonun öne çıkan renkleri. Kot gömlekler ise, her zaman olduğu gibi bu yaz da revaçta. Eğer daha iddialı bir tarz ortaya koymak istiyorsanız; baskılı tişört ve yeleklerle yapılan kombinler tam size göre olacak.;)


20 Nisan 2013 Cumartesi

Dereotunun Faydaları...

- Tokluk hissi sağlayarak, iştah keser.  
- Metabolizmayı hızlandırır. 
- Doğal bir ağrı kesicidir.
- Tiroid rahatsızlıklarına iyi gelir.
- Kalsiyum yönünden çok zengin bir besindir.;)


18 Nisan 2013 Perşembe

Baş Ağrısı İçin...

Başınız çok ağrıyorsa, nane ya da okalitiptus yağı ile ağrıyan bölgeye masaj yapın. Bu iki yağın güçlü kokusu baş ağrınızın azalmasını sağlayacaktır.


16 Nisan 2013 Salı

Tuchem Şampuanları İle Doğanın Mucizesi Saçlarınızda...


Günün Rengi Kırmızı...

Kırmızı, arzu ve enerji demektir. Canlandırıcı ve harekete geçirici bir renktir. Fiziksel kapasiteyi arttırıp etkin bir biçimde çalışmanızı sağlar. Ayrıca kırmızı tansiyonu yükseltir ve kalp atışlarını hızlandırır. Sahip olduğu yoğun enerji sebebiyle psikolojik olarak uyanık ve tetikte kalmanızı sağlar.


10 Nisan 2013 Çarşamba

Mini Gece Elbiseleri

Yaz yaklaşıyor. Mezuniyet balolarına ve düğünlere az bir zaman kaldı artık. Ne giyeceğim diye kara kara düşünüyorsanız; bu mini elbiseler, özel geceleriniz için size ilham kaynağı olabilir.;)

9 Nisan 2013 Salı

Sağlıklı Bir Uyku İçin...

Geceleri sağlıklı ve derin bir uyku uyumak için; yatmadan bir saat önce rezene, papatya ya da melisa çaylarından birini için. Bu çaylar sinirlerinizi yatıştırarak güzel bir uyku çekmenize yardımcı olacaktır.




8 Nisan 2013 Pazartesi

Günün Rengi Beyaz...

Beyaz renk bilgeliği, istikrarı, devamlılığı, temizliği, masumiyeti ve saflığı simgeler. Ayrıca beyaz hak ve adaletin rengidir. Tüm renklerin bütünüdür. İçinde diğer tüm renklerin anlamlarını ve güçlerini taşır. Sizde bugün kıyafetlerinizde ya da aksesuarlarınızda beyaz tonlarını tercih edebilirsiniz.




7 Nisan 2013 Pazar

Polen Alerjisine Karşı...

Malum şu günlerde mevsim itibari ile alerjik reaksiyonlar arttı. Özellikle polen alerjisi olan bireylerin yaşam kaliteleri bir hayli düştü. Bu dönemde polenlerin dışarıda üstünüze yapışması nedeniyle kişisel temizliğinize daha fazla özen göstermelisiniz. Dışarıdan eve geldiğinizde mutlaka kıyafetlerinizi komple değiştirmeli ve yıkamalısınız. Ayrıca eve gelir gelmez alınacak bir duş da alerjinizin tetiklenmesini önleyecektir.



6 Nisan 2013 Cumartesi

2013 Yaz Makyajı

Bu yaz bronz ten oldukça revaçta... Gözlerde ise, altın ve mor rengi tonlarında yapılan gölgelendirmeler ön planda olacak.


5 Nisan 2013 Cuma

Saç Kırıklarını Onarıcı Maske

3 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 yemek kaşığı tatlı badem yağını karıştırın. Kaynatmadan 1 dakika kadar ocakta ısıtın.Sonra pamuk yardımı ile bu karışımı saç diplerinize sürün. Kalan yağı da saç uçlarınıza iyice yedirin. Bone takarak ya da saçlarınızı havlu ile sararak 30 dakika bekleyin. Bekleme süresi sonunda saçlarınızı şampuan ile durulayın.Bu maske sayesinde saçlarınız kökten uca beslenecek ve yeniden canlanacaktır.


4 Nisan 2013 Perşembe

Zor Taranan Saçlar İçin Harika Bir Çözüm

Saçlarınız dolanıyor ve zor taranıyorsa, saç bakım kreminizin içine 1/4 oranında tatlı badem yağı koyun. Her yıkamada saçlarınızı şampuanladıktan sonra bu saç kremini kullanın. Göreceksiniz ki saçlarınız çok daha yumuşak olacak ve kolay taranacaktır.


2 Nisan 2013 Salı

Açlık Krizlerini Önleyen Tarçınlı Su...

Bir sürahi suya 2 çubuk tarcın atın. Bu karışımı bir gece bekletin. Daha sonra ise, gün içerisinde bu suyu mutlaka tüketin. Göreceksiniz ki acıkma süreniz uzayacak ve canınız şekerli gıdalar istemeyecektir.


1 Nisan 2013 Pazartesi

Dalgalı Saçlar Yine Çok Moda


Dalgalı saçlar, bu sezon da en çok tercih edilen modeller arasında. Saçlarınızı isterseniz maşa ile isteseniz bigudi ile şekillendirebilirsiniz. Doğal görünümlü dalgalar elde ederek sizde haftaya daha enerjik başlayabilirsiniz.


31 Mart 2013 Pazar

Göz Altı Morlukları İçin...

Göz altı morluklarını yok etmek için, bir elmayı rendeleyin. Pamuğu çıkan elma suyuna bastırın. Elma suyu ile ıslanmış bu pamukları 5 dakika göz altlarınızda bekletin. Bu uygulamayı her gün düzenli olarak yaparsanız göz altı morluklarınız azalacaktır.


30 Mart 2013 Cumartesi

Yağlı Ciltler İçin Canlandırıcı Maske


5-6 adet çileği ezin ve 1 yemek kaşığı taze limon suyu ile karıştırın. Daha sonra bu karışımı temiz cilde sürün. 15 dakika bekletip uygulama bölgesini yıkayın. Bu maskeyi haftada 3 gün uygulayabilirsiniz.


29 Mart 2013 Cuma

Kuşburnu Çayının Faydaları

Mevsim geçişinin yaşandığı şu günlerde, kuşburnu çayı içerek vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz. Kuşburnu yüksek miktarda c vitamini içerir ve doğal bir antioksidandır. Cilde parlaklık verir; kötü kolesterolü düşürür. Kansere ve şeker hastalığına karşı da koruyucudur.


28 Mart 2013 Perşembe

Dudak Peelingi

Bir miktar toz halindeki esmer şeker ile balı karıştırarak macun kıvamına getirin. Dudağınıza yumuşak hareketlerle sürün. Daha sonra ise yıkayıp, dudaklarınızı nemlendirin. Bu peeling, dudaktaki ölü derileri temizleyerek, dudaklarınızın daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır.;) 

Yalnız dudağınızda herhangi bir yara olmamasına dikkat edin ve bu uygulamayı haftada en fazla bir kere yapın.


25 Mart 2013 Pazartesi

Günde Bir Elma Yerseniz...

Kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz. Kolesterolünüzü düşürür. Sindirimi kolaylaştırır. Dişlerin temizlenmesine yardımcı olur. Kan basıncını dengeler. Romatizma ve gut hastalıklarına karşı iyi gelir. Böbreklerin temizlenmesine ve sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardımcı olur.


24 Mart 2013 Pazar

Bahar Yorgunluğuna Karşı...

1 bardak kaynar suya 4- 5 adet karanfil koyun. 10 dakika bekletin. Kendinizi yorgun hissettiğiniz günlerde bu karışımdan 2-3 bardak içebilirsiniz.


23 Mart 2013 Cumartesi

Papatyalı Saç Kürü

Bir avuç papatyayı saplarından temizleyip, içinde 80 ml zeytinyağı olan kapaklı bir kaba koyun. Bu karışımı güneş gören bir yerde bırakın. Günde en az bir kaç kez sallayarak karıştırın. 2 hafta beklettikten sonra içindeki papatyaları atın. Saçlarınızı taradıktan sonra bu kürü saç diplerinize değdirmeden saç uçlarına doğru sürün. 10 dakika bekletip, saçınızı yıkayın. Bu kür, saçlarınıza yumuşaklık ve parlaklık kazandıracaktır.


22 Mart 2013 Cuma

Cilt Lekelerini Giderici Maske

Cilt lekeleri için, 1 çorba kaşığı süzme yoğurt ile 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu karıştırın. Haftada bir kez bu karışımı yüzünüze sürüp, dairesel hareketlerle masaj yapın. Karışımın peeling etkisi sayesinde cilt lekelerinin görünürlüğü azalacaktır.

21 Mart 2013 Perşembe

Göz Altı Şişkinliği İçin Maske

1 adet havucu rendeleyip, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile tavada kavurun. Daha sonra bunu, gazlı bezin üzerine koyup göz altlarınıza yerleştirin ve 20 dakika bekletin. Bu maskeyi düzenli uyguladığınızda göz altlarınızdaki şişliklerin indiğini farkedeceksiniz.


20 Mart 2013 Çarşamba

Cilt Sıkılaştırıcı Tonik Tarifi

Yeşil çayı sanki içecekmişsiniz gibi demleyin. Daha sonra soğutup buz kalıplarına dökün. Dondurduğunuz bu kalıplardan bir tanesini her gün yüzünüzde gezdirerek masaj yapın. Cildiniz hem sıkılaşacak hem de ihtiyacı olan nem ve vitamini kazanmış olacaktır.

19 Mart 2013 Salı

2013 Makyaj Trendleri


Bu yıl doğal ve kalın kaşlara yeniden dönüş var.
Kirpikler ise, her zamankinden daha uzun ve hacimli kullanılıyor.
Gözlerde siyah eyeliner ve kalem bu sezonun hakimi olacak.
Dudaklara gelince, gece makyajı için tercihiniz kırmızı tonlar olmalı.
Günlük makyajda ise, daha doğal tonlar tercih etmelisiniz.
Bu sezonun en öne çıkan trendi, keskin bir makyajdan ziyade daha doğal bir görünüme bürünebilmek.

18 Mart 2013 Pazartesi

Yorgun Ciltlere Maden Suyu...

Yüzünüz yorgun gözüküyorsa, cildinizi maden suyu ile temizleyin. Pamuğu maden suyu ile iyice ıslatın ve dairesel hareketlerle yüzünüzü silin. Bu, cildinizin yeniden dinç bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır.


17 Mart 2013 Pazar

Su Deyip Geçmeyin!


Vücudunuzun ihtiyacı olan dengeli su alımı ile;
• Kan akışı hızlanır. 
• Kalbin üzerindeki yük azalır.
• Organlar daha rahat çalışır.
• Selülit oluşumu önlenir.
• Tırnaklar güçlenir. 
• Vücuttaki toksinler atılmış olur.
• Saçların nem dengesi korunur.

Bir bardak su içmek için bundan daha iyi nedenler olamaz. Siz de
günlük ihtiyacınız olan en az bir buçuk litre suyu tüketmeyi sakın ihmal etmeyin.;)


16 Mart 2013 Cumartesi

Parlak Saçlara Sahip Olmak İçin


  • Saçınızı yoğun ısı içeren işlemlerden mümkün olduğunca uzak tutun.
  • Saçınızda birikmiş kirleri arındırmak için, saçınızı doğru bir fırça ile her gün tarayın.
  • Saç tipinize uygun şampuanlar tercih edin.
  • Saçınızı yıkarken ılık su kullanın.
  • Haftada bir kere olmak üzere, saçınızı yıkarken son durulama suyuna çok az sirke koyun.

15 Mart 2013 Cuma

Cansız Saçlar İçin Faydalı Gıdalar


 Yaş aldıkça saç kökleri cansızlaşır. Bu, hem erkeklerde hem de kadınlarda doğal bir süreçtir. Bu süreci yavaşlatan faydalı gıdalar ise; Kuru erik, ıspanak, tere, pazı, karides ve sığır etidir. Bu gıdalardan alacağınız demir ve A vitamini, saç köklerini güçlendirir ve saçların dolgun ve parlak gözükmesini sağlar.

14 Mart 2013 Perşembe

2013 İlkbahar-Yaz Modası


Siyah-beyaz renk, çizgili kıyafetler bu yıl ilkbahar- yaz modasına damgasını vuracak trendlerden biri. Elbise, bluz, gömlek, ceket kısacası aklınıza gelebilecek her parça içinde bu deseni göreceğiz. Bununla beraber sezonda öne çıkan renkler ise, siyah ve beyaz olacak.;)


 

13 Mart 2013 Çarşamba

2013 Saç Modası

 Saç örgüleri 2012 yılında popülerliğini kaybetmiş gibi görünse de bu sezon yeniden sıklıkla kullanılan modeller arasında olacak. İster topuzda isterseniz de açık saç modellerinde kullanarak sade bir şıklık elde edebilirsiniz.;)



12 Mart 2013 Salı

Aloe Vera Bitkisinin Saça Faydaları



Aloe Vera bitkisi tedavi amaçlı kullanılan en eski bitkilerden biridir. Yanık ve deri hastalıklarında yararlı olduğu sık sık söylenmektedir. Saç üzerindeki faydaları ise daha yeni keşfedilmektedir.
 Aloe vera saça uygulandığında saç derisindeki ph değerini dengeleyerek, kepek oluşumunu azaltmaktadır. Ölü deriyi temizleyerek saçın sağlıklı  uzaması sağlar. Nemlendirici özelliği sayesinde ise, saçın iç katmanlarına nüfus ederek kuru ve yıpranmış saçları canlandırmaktadır.