31 Mart 2013 Pazar

Göz Altı Morlukları İçin...

Göz altı morluklarını yok etmek için, bir elmayı rendeleyin. Pamuğu çıkan elma suyuna bastırın. Elma suyu ile ıslanmış bu pamukları 5 dakika göz altlarınızda bekletin. Bu uygulamayı her gün düzenli olarak yaparsanız göz altı morluklarınız azalacaktır.


30 Mart 2013 Cumartesi

Yağlı Ciltler İçin Canlandırıcı Maske


5-6 adet çileği ezin ve 1 yemek kaşığı taze limon suyu ile karıştırın. Daha sonra bu karışımı temiz cilde sürün. 15 dakika bekletip uygulama bölgesini yıkayın. Bu maskeyi haftada 3 gün uygulayabilirsiniz.


29 Mart 2013 Cuma

Kuşburnu Çayının Faydaları

Mevsim geçişinin yaşandığı şu günlerde, kuşburnu çayı içerek vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz. Kuşburnu yüksek miktarda c vitamini içerir ve doğal bir antioksidandır. Cilde parlaklık verir; kötü kolesterolü düşürür. Kansere ve şeker hastalığına karşı da koruyucudur.


28 Mart 2013 Perşembe

Dudak Peelingi

Bir miktar toz halindeki esmer şeker ile balı karıştırarak macun kıvamına getirin. Dudağınıza yumuşak hareketlerle sürün. Daha sonra ise yıkayıp, dudaklarınızı nemlendirin. Bu peeling, dudaktaki ölü derileri temizleyerek, dudaklarınızın daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır.;) 

Yalnız dudağınızda herhangi bir yara olmamasına dikkat edin ve bu uygulamayı haftada en fazla bir kere yapın.


25 Mart 2013 Pazartesi

Günde Bir Elma Yerseniz...

Kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz. Kolesterolünüzü düşürür. Sindirimi kolaylaştırır. Dişlerin temizlenmesine yardımcı olur. Kan basıncını dengeler. Romatizma ve gut hastalıklarına karşı iyi gelir. Böbreklerin temizlenmesine ve sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardımcı olur.


24 Mart 2013 Pazar

Bahar Yorgunluğuna Karşı...

1 bardak kaynar suya 4- 5 adet karanfil koyun. 10 dakika bekletin. Kendinizi yorgun hissettiğiniz günlerde bu karışımdan 2-3 bardak içebilirsiniz.


23 Mart 2013 Cumartesi

Papatyalı Saç Kürü

Bir avuç papatyayı saplarından temizleyip, içinde 80 ml zeytinyağı olan kapaklı bir kaba koyun. Bu karışımı güneş gören bir yerde bırakın. Günde en az bir kaç kez sallayarak karıştırın. 2 hafta beklettikten sonra içindeki papatyaları atın. Saçlarınızı taradıktan sonra bu kürü saç diplerinize değdirmeden saç uçlarına doğru sürün. 10 dakika bekletip, saçınızı yıkayın. Bu kür, saçlarınıza yumuşaklık ve parlaklık kazandıracaktır.


22 Mart 2013 Cuma

Cilt Lekelerini Giderici Maske

Cilt lekeleri için, 1 çorba kaşığı süzme yoğurt ile 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu karıştırın. Haftada bir kez bu karışımı yüzünüze sürüp, dairesel hareketlerle masaj yapın. Karışımın peeling etkisi sayesinde cilt lekelerinin görünürlüğü azalacaktır.

21 Mart 2013 Perşembe

Göz Altı Şişkinliği İçin Maske

1 adet havucu rendeleyip, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile tavada kavurun. Daha sonra bunu, gazlı bezin üzerine koyup göz altlarınıza yerleştirin ve 20 dakika bekletin. Bu maskeyi düzenli uyguladığınızda göz altlarınızdaki şişliklerin indiğini farkedeceksiniz.


20 Mart 2013 Çarşamba

Cilt Sıkılaştırıcı Tonik Tarifi

Yeşil çayı sanki içecekmişsiniz gibi demleyin. Daha sonra soğutup buz kalıplarına dökün. Dondurduğunuz bu kalıplardan bir tanesini her gün yüzünüzde gezdirerek masaj yapın. Cildiniz hem sıkılaşacak hem de ihtiyacı olan nem ve vitamini kazanmış olacaktır.

19 Mart 2013 Salı

2013 Makyaj Trendleri


Bu yıl doğal ve kalın kaşlara yeniden dönüş var.
Kirpikler ise, her zamankinden daha uzun ve hacimli kullanılıyor.
Gözlerde siyah eyeliner ve kalem bu sezonun hakimi olacak.
Dudaklara gelince, gece makyajı için tercihiniz kırmızı tonlar olmalı.
Günlük makyajda ise, daha doğal tonlar tercih etmelisiniz.
Bu sezonun en öne çıkan trendi, keskin bir makyajdan ziyade daha doğal bir görünüme bürünebilmek.

18 Mart 2013 Pazartesi

Yorgun Ciltlere Maden Suyu...

Yüzünüz yorgun gözüküyorsa, cildinizi maden suyu ile temizleyin. Pamuğu maden suyu ile iyice ıslatın ve dairesel hareketlerle yüzünüzü silin. Bu, cildinizin yeniden dinç bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır.


17 Mart 2013 Pazar

Su Deyip Geçmeyin!


Vücudunuzun ihtiyacı olan dengeli su alımı ile;
• Kan akışı hızlanır. 
• Kalbin üzerindeki yük azalır.
• Organlar daha rahat çalışır.
• Selülit oluşumu önlenir.
• Tırnaklar güçlenir. 
• Vücuttaki toksinler atılmış olur.
• Saçların nem dengesi korunur.

Bir bardak su içmek için bundan daha iyi nedenler olamaz. Siz de
günlük ihtiyacınız olan en az bir buçuk litre suyu tüketmeyi sakın ihmal etmeyin.;)


16 Mart 2013 Cumartesi

Parlak Saçlara Sahip Olmak İçin


  • Saçınızı yoğun ısı içeren işlemlerden mümkün olduğunca uzak tutun.
  • Saçınızda birikmiş kirleri arındırmak için, saçınızı doğru bir fırça ile her gün tarayın.
  • Saç tipinize uygun şampuanlar tercih edin.
  • Saçınızı yıkarken ılık su kullanın.
  • Haftada bir kere olmak üzere, saçınızı yıkarken son durulama suyuna çok az sirke koyun.

15 Mart 2013 Cuma

Cansız Saçlar İçin Faydalı Gıdalar


 Yaş aldıkça saç kökleri cansızlaşır. Bu, hem erkeklerde hem de kadınlarda doğal bir süreçtir. Bu süreci yavaşlatan faydalı gıdalar ise; Kuru erik, ıspanak, tere, pazı, karides ve sığır etidir. Bu gıdalardan alacağınız demir ve A vitamini, saç köklerini güçlendirir ve saçların dolgun ve parlak gözükmesini sağlar.

14 Mart 2013 Perşembe

2013 İlkbahar-Yaz Modası


Siyah-beyaz renk, çizgili kıyafetler bu yıl ilkbahar- yaz modasına damgasını vuracak trendlerden biri. Elbise, bluz, gömlek, ceket kısacası aklınıza gelebilecek her parça içinde bu deseni göreceğiz. Bununla beraber sezonda öne çıkan renkler ise, siyah ve beyaz olacak.;)


 

13 Mart 2013 Çarşamba

2013 Saç Modası

 Saç örgüleri 2012 yılında popülerliğini kaybetmiş gibi görünse de bu sezon yeniden sıklıkla kullanılan modeller arasında olacak. İster topuzda isterseniz de açık saç modellerinde kullanarak sade bir şıklık elde edebilirsiniz.;)



12 Mart 2013 Salı

Aloe Vera Bitkisinin Saça Faydaları



Aloe Vera bitkisi tedavi amaçlı kullanılan en eski bitkilerden biridir. Yanık ve deri hastalıklarında yararlı olduğu sık sık söylenmektedir. Saç üzerindeki faydaları ise daha yeni keşfedilmektedir.
 Aloe vera saça uygulandığında saç derisindeki ph değerini dengeleyerek, kepek oluşumunu azaltmaktadır. Ölü deriyi temizleyerek saçın sağlıklı  uzaması sağlar. Nemlendirici özelliği sayesinde ise, saçın iç katmanlarına nüfus ederek kuru ve yıpranmış saçları canlandırmaktadır.